Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@15:18:05 GMT

10 توصيه مهم براي تقويت استخوا‌ن‌ها

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۳۶۸۹۷

خبرگزاري آريا -


10 توصيه مهم براي تقويت استخوا‌ن‌ها
استخوان‌ها مهم‌ترين و ضروري‌ترين اعضاي بدن هستند چرا که هرچه قوي‌تر باشند، سلامت، تندرستي و تناسب اندام‌هاي بدن بيشتر تامين مي‌شود. کارشناسان بهداشت و سلامت عمومي تاکيد دارند که علاوه بر مصرف مقادير کافي کلسيم در طول روز از طريق رژيم غذايي، راه‌ها و توصيه‌هاي ديگري نيز براي تقويت بافت استخواني و بهبود سلامت اين اعضاي مهم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



5 گياه مؤثر براي تقويت استخوان‌ها
1- اسفناج
با مصرف اسفناج از بيماري‌هايي از قبيل پوکي استخوان، بيماري‌هاي قلبي، سرطان روده و بيماري‌هاي مفصلي مي‌‌توان پيشگيري کرد‌. اسفناج يکي از گياهاني است که ظرفيت ضد سرطاني آن خيلي بالا و براي پيشگيري ابتلا به سرطان به سلطان گياهان معروف است و طبق تحقيقات دانشمندان‌ در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد‌.

اسفناج شامل مقدار زيادي کلسيم است که براي رشد و سلامت استخوان‌ها لازم است و از بروز پوکي استخوان پيشگيري مي‌کند و از اين رو در دوران بارداري، شيردهي و خصوصاً در خانم‌هاي يائسه مفيد است. اسفناج همچنين داراي انرژي بسيار پاييني است، به طوري که هر 100 گرم آن حاوي 10 کيلوکالري انرژي است. ميزان فيبر خوراکي آن نيز 8.5 گرم در هر 100 گرم است که هم فيبر محلول و نامحلول دارد، بنابراين مي‌تواند براي افراد با قند و چربي بالا مناسب باشد. اسفناج به خاطر برگ‌هاي تيره‌اش داراي چندين فايتوکميکال مهم از جمله ليپوئيک است که به بازسازي آنتي اکسيدان ويتامين E و C مي پردازد و به خاطر نقش مهمش در توليد انرژي مي‌تواند عاملي موثر براي تنظيم قند خون باشد.

براي حفظ خواص و مواد مفيدي که در اسفناج وجود دارد، نبايد آن را آب‌پز کرد‌. قرار دادن اين سبزي هنگام شست و شو درون آب يا پختن آن به وسيله آب، موجب از بين رفتن خواص مفيد و ويتامين‌هاي آن مي‌شود، بنابراين بهترين راه حل آن است که اسفناج را تفت دهيد‌.

2-تخم کتان
دانه‌هاي تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبيت قند خون، جلوگيري از پوکي استخوان، کمک به کاهش وزن، افزايش سلامت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از سرطان مي‌شوند.
تخم کتان از پوکي استخوان و تحليل رفتن بافت استخواني جلوگيري مي‌کند. تحقيقاتي که بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي انجام شد، حاکي از به تأخير افتادن تحليل استخواني در موش‌هاي آزمايشگاهي بود که با تخم کتان تغذيه شده بودند و اين امر به سبب وجود اسيدهاي چرب امگا-3 موجود در تخم کتان مي‌باشد.



3- بادام
بادام محتوي مقدار زيادي چربي غير اشباع و بسياري از مواد مغذي است، از جمله: کلسيم و منيزيم. اين عناصر براي استحکام استخوان‌ها استفاده مي‌شوند. مقدار کلسيم در 25-20 عدد بادام بيشتر از 4/1 فنجان شير است. پس براي جلوگيري از پوکي استخوان يک منبع غني مي‌باشد. به طور کلي، بادام غني‌ترين منبع غير حيواني کلسيم است. استخوان‌ها و دندان‌هايتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، تقويت کنيد.

4- کلم بروکلي
کلسيم موجود در بروکلي به ميزان کلسيم موجود در شير است. در نتيجه مصرف آن براي افرادي که دچار پوکي استخوان هستند يا کمبود کلسيم دارند بسيار مفيد است. با وجود اين بدليل وجود ويتامين D در شير براي بيماران پوکي استخوان شير منبع کلسيم بهتري است.کلم بروکلي غني ترين منبع آهن در ميان گياهان بشمار مي رود.

5- کنجد
کنجد منبع بسيار خوبي از مس، کلسيم، منيزيم و روي است. مس به دليل حضور در بسياري از سيستم‌هاي آنزيمي ضد التهابي و آنتي اکسيداني ، نقش مهمي در کاهش درد و رفع التهاب در بيماري‌هاي آرتريت روماتوئيد دارد. علاوه بر آن در فعاليت نوعي آنزيم موثر است که براي اتصال کلاژن و الاستين مورد نياز است. کلاژن و الاستين در ساختار، قدرت و قابليت ارتجاع رگ‌هاي خوني، استخوان‌ها و مفاصل مهم هستند.
کلسيم نيز از املاح معدني مهم موجود در کنجد است. نقش موثر کلسيم در کنجد باعث پيشگيري از کاهش توده‌ي استخواني که در يائسگي يا بيماري‌هاي خاصي مانند آرتريت روماتوئيد مشاهده مي‌شود مي‌گردد.



10 پيشنهاد مفيد و موثر که رعايت آنها به تقويت استخوانها و حفظ سلامت اين بافت در طولاني مدت کمک مي‌کند. اين 10 توصيه مفيد عبارتند از:
• از مصرف سبزيجاتي مانند کلم بروکلي که داراي برگهايي به رنگ سبز تيره هستند و همچنين فرآورده‌هاي لبني غافل نشويد چون اين مواد غذايي سرشار از ويتامين D هستند و به طور شگفت آوري به تقويت استخوانها کمک مي‌کنند.

• سير و پياز نيز منبع غني از عنصر سولفور هستند که مصرف آن به استحکام استخوانها کمک مي‌کند.

• از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار جدا پرهيز کنيد. اين نوشابه‌ها حاوي فسفر زياد هستند و فسفر باعث مي‌شود بدن کلسيم از دست بدهد بنابراين نوشابه‌هاي گازدار بيشتر به تضعيف بافت‌هاي استخواني کمک مي‌کنند.

• از مصرف مواد غذايي حيواني و غني از پروتئين به مقدار زياد نيز خودداري کنيد. اين مواد غذايي نيز در کاهش سطح کلسيم در بدن نقش دارند و باعث مي‌شوند بدن کلسيم از دست بدهد.

• مصرف قهوه و چاي را کاهش دهيد و در عوض يک ليوان شير بنوشيد. شير غني از کلسيم و ساير املاح تقويت کننده بافت استخواني مانند ويتامين D، پروتئين مفيد و پتاسيم است که به استحکام استخوانها کمک مي‌کند.

• حتما به هر شکلي که مي‌توانيد فعاليت بدني و تحرک داشته باشيد. بالا رفتن از پله‌ها، دويدن، بالا و پايين پريدن و انجام تمرينات ورزشي شبيه به وزنه برداري در تقويت استخوانها موثر است.

• اگر در طول روز به اندازه کافي از مواد غذايي حاوي املاح مفيد براي استخوانها استفاده نمي‌کنيد، مکمل‌ها را به رژيم غذايي روزانه خود بيافزاييد. قبل از مصرف هر مکمل يا ترکيب گياهي حتما با يک متخصص مشورت کنيد.

• هيچ وقت براي انجام بازي‌هاي ورزشي دير نيست. فوتبال، بدمينتون و بسکتبال همگي به افزايش حجم عضلات و در نهايت به تقويت و سلامت استخوانها کمک مي‌کنند. با اين حال اگر اين بازي‌هاي ورزشي شادي بخش را از جواني آغاز کنيد هرگز به پوکي استخوان مبتلا نخواهيد شد.

• مي‌توانيد از گياهان استخوان ساز در رژيم غذايي روزانه خود استفاده کنيد. گياه آلفا آلفا، علف جو، ريشه گياه قاصدک، گزنه، جعفري از اين گونه هستند.

• سحرخيز باشيد و صبح روز حداقل 15 دقيقه در معرض نور خورشيد صبحگاهي قرار بگيريد تا ويتامين D به اندازه کافي در بدنتان توليد شود.

• سيگار و الکل را فراموش کنيد چون هر دو در افت تراکم استخواني و کاهش استخوانها نقش دارند.

گردآوري : بخش سلامت بيتوته

منابع :
وبسوار،ايسنا





منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۶۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم

تقویت چشم و بینایی با تغذیه را که می شنویم یاد هویج می افتیم. درست است که هویج موجب تقویت چشم می شود اما مواد غذایی دیگری هم هستند که اثراتی فوق العاده در تقویت چشم دارند.

به گزارش نمناک، تقویت چشم و بینایی با تغذیه شامل خوردنی ها و نخوردنی هایی می شود که با شناخت آنها می توانید در مراقبت از چشمانتان از راه خوراکی بهتر عمل کنید. چشم عضو مهمی است که به مراقبت های زیادی نیاز دارد و یکی از این راهها رعایت اصول تغذیه برای داشتن چشمانی سالم است.

مواد غذایی مفید برای تقویت چشم و تاثیر تغذیه بر بینایی

به طور کلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پر برگ و هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید تا چشمی سالم داشته باشید اما در کنار این نکته با برخی از مواد غذایی مفید برای چشم آشنا شوید.

هویج با داشتن ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود می بخشد. مصرف غذاهای بتا - و لیکوپن را افزایش دهید و یا از مکمل های غنی ویتامین A استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی نه تنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی هستند بلکه غنی از لوتئین و زیزانتین نیز هستند. مصرف روزانه اسفناج، می تواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد شود. اسفناج، برای سلامت قرنیه چشم نیز مفید است و بروکلی با داشتن ویتامین B، لوتئین و زیزانتین نه تنها باعث تقویت بینایی می شود بلکه از چشم ها حفاظت می کند و از تاری دید پیشگیری می کند. تقویت چشم با گیاهان دارویی

از لحاظ طب سنتی مواد غذایی مفید و مضر برای چشم و بینایی شامل:

زردچوبه - هویج - آویشن - شلغم - رازیانه - بادام شیرین با نبات - مغزها بطور کلی مانند بادام، گردو، پسته، فندق - مربای هلیله - دارچین، زعفران و کندر

نسخه های طب سنتی برای تقویت چشم و بینایی

هر روز یک گرم آمله کوبیده در عسل حل کرده میل نمایند قوت چشمها زیاد می گردد.

مخلوط بادام و رازیانه:
بادام و دانه رازیانه را پودر کنید. این پودر و یک لیوان شیر را قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنید. از مصرف آب به مدت دو ساعت بعد از مصرف شیر پرهیز کنید. برای چهل روز از این برنامه پیروی کنید. نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم

در بخش تغذیه مناسب تقویت چشم و بینایی سری بایدها و مفیدها را گفتیم و حالا نوبت به نبایدهاست که شما باید در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

از مصرف گوشت های خشک و فرآوری شده تا حد امکان پرهیز کنید. برای جلوگیری از ضع بینایی و دید مصرف غذاهای غلیظ مانند حلیم و کله پاچه را به حداقل برسانید. مواد غذایی نفاخ و تحریک کننده معده و روده عدس، پیاز، سیر، تره، شاهی، بادنجان، باقلا، لوبیا، کلم، شوید، زیتون خام خوراکهای ترش مانند سرکه، سیب ترش برای بینایی خوشایند نیستند. مصرف زیاد خوراکهای شور مانند کنسروها، خیارشور، چیپس و پفک دلیلی است بر ضعف بینایی شما در حالت سیری هرگز به غذاخوردن ادامه ندهید. سیر و با شکم پر خوابیدن از علل دیگر ایجاد ضعف چشم است.   نکاتی برای تقویت و حفظ سلامت بینایی خوب بهداشت خوب چشم ها را با شستن صحیح آن ها با آب سرد و یا گلاب در هر روز حفظ کنید.گلاب در کاهش فشار چشم و خارش به ویژه در تابستان موثر است. از لمس کردن چشم ها بدون شستن دست ها پرهیز کنید. وضعیت لنزهای طبی خود را بررسی کنید. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بسیار دوری کنید و زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، عینک آفتابی محافظ و یا کلاه خود را بپوشید.

چیزهای دیگری هم هست که باید رعایت کنید و در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده است.

توصیه های دیگر: به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به چشم فشار وارد میکند. هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله ای مناسب، حدود 18 تا 24 اینچ دورتر قرار دهید. ارتفاع صفحه مانیتور باید درست در پایین سطح چشم باشد. هر 20 دقیقه یک بار وقفه های بصری مکرر داشته باشید و چشمان خود را آرام کنید. از مطالعه در نور کم خودداری کنید چون باعث فشار روی ماهیچه های چشم می شود. عینک هایی را که مناسب نیستند استفاده نکنید، این برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد. معاینه عمومی منظمی داشته باشید. همیشه از لوازم آرایش چشم با کیفیت خوب استفاده بکنید و لوازم آرایش چشم قدیمی را دور بیندازید. خوابیدن ناکافی و نامناسب منجر به ناراحتی چشم و دید تار می شود. چشم های خود را به طور غیر ضروری مالش ندهید. از رژیم غذایی غنی ویتامین C استفاده کنید. از غذاهای غنی از روغن، چرب یا تند پرهیز کنید. سیگار نکشید. از استرس داشتن جلوگیری کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم