Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@12:06:51 GMT

خواص باورنکردنی تخم کتان/درمان سرطان،دیابت و....

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۰۳۸۷

خواص باورنکردنی تخم کتان/درمان سرطان،دیابت و....

رکنا: تخم کتان خواص درمانی بی نظیری دارد.

مواد غذایی موجود در تخم کتان خطر دیابت، سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهد. به همین علت از این ماده غذایی به عنوان یک ماده غذایی سالم یاد می شود.

کتان یکی از قدیمی ترین محصولات غذایی جهان است و در چین و مصر باستان کشت می شد. درآسیا هم به عنوان یکی از داروهای طب آیورودا مصرف می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه تخم کتان به شکل های دانه، روغن، پودر، کپسول و آرد در دسترس است و به عنوان داروی مکملی برای پیشگیری از یبوست، دیابت، کلسترول، سرطان و بیماری های دیگر استفاده می شود. البته همه این اثرات مورد تایید واقع نشده است.

فواید درمانی و مغذی مصرف تخم کتان هنوز به طور کامل کشف نشده است و با وجود مطالعات فراوان شواهد کمی فواید آن را به اثبات رسانده است. با این وجود مواد مغذی موجود در تخم کتان می تواند از بسیاری از مشکلات جسمی پیشگیری کند.

از جمله فواید تخم کتان می توان به پیشگیری از سرطان، کاهش کلسترول و فشار خون و حفاظت از بدن در مقابل اشعه های مضر نام برد.

حفاظت در برابر سرطان

تخم کتان حاوی اسید چرب امگا3 است. محققان بر این باورند امگا3 رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند و از پیشرفت آنها جلوگیری می کند.

و اما لیگنان! پزشکان می گویند لیگنان ویژگی های آنتی آنژیوژنیک دارد و از رگ زایی و تولید رگ های جدید در تومور جلوگیری می کند. لیگنان موجود در تخم کتان 800 برابر بیشتر از دیگر غذاهاست.

لیگنان موجود در تخم کتان می تواند از افراد در برابر بسیاری از سرطان ها حفاظت کند، به ویژه اگر آن را به طور منظم در رژیم غذایی خود گنجانده باشند.

در مطالعه ای روی 161 مرد مشخص شد مصرف تخم کتان به توقف رشد تومور های سرطان پروستات کمک می کند، به ویژه اگر فرد رژیم کم چربی هم اتخاذ کند.

مطالعات زیادی روی پیشگیری از سرطان سینه انجام شده است و مطالعه ای نشان داده است مصرف تخم کتان به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می کند.

کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب

فیبر، فیتواسترول و امگا3 تخم کتان به بهبود شرایط قلب Heart کمک می کند و لیگنان موجود در آن هم از قلب در برابر بیماری های قلبی عروقی و مشکلات قلبی مزمن حفاظت می کند.

فیتواسترول ها مولکول هایی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند، اما باعث جلوگیری از جذب کلسترول در روده می شوند. خوردن غذا های حاوی این مواد مغذی LDL یا کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد.

در سال 2010 محققان روی اثرِ روزانه حداقل 3 قاشق تخم کتان -150 میلی گرم لیگنان- بر کلسترول مردان تحقیق کردند و دریافتند این رژیم غذایی بعد از 3 ماه حدود 10 درصد از کلسترول خون را کاهش می دهد. با این وجود چنین اثری روی زنان دیده نشده است. محققان فکر می کنند این تفاوت به علت بالا تر بودن سطح تستوسترون در مردان است که مقدار آن در زنان کم است.

در سال 2008 تحقیقی روی 55 زن امریکایی که دچار یائسگی شده بودند نشان داد دریافتِ روزانه 30 گرم تخم کتان سطح کلسترول LDL را تا 10 درصد کاهش می دهد.

همچنین فیبر موجود در تخم کتان به کاهش کلسترول و خطر بیماری های قلبی کمک می کند. تخم کتان دارای فیبر محلول و نامحلول است. فیبر محلول در آب حل می شود و ماده ژله ای مانند تولید می کند که کلسترول و گلوکز را کم می کند.

انجمن قلب امریکا توصیه می کند برای داشتن قلب سالم فیبر بیشتری بخورید. یکی از فواید فیبر احساس سیری است. بنابراین فرد از خوردن بیش از حد غذا دست بر می دارد.

روغن امگا3 معمولا در ماهی های چرب یافت می شوند و باعث کاهش خطر بیماری قلبی و عروقی می شوند. بعضی از تحقیقات نشان می دهد تخم کتان جایگزین خوبی برای غذا های دریایی محسوب می شود.

اثر تخم کتان در درمان گرگرفتگی

در سال 2005 مطالعه ای روی 30 زن نشان داد مصرف روزانه 40 گرم تخم کتان بروز یا شدت گرگرفتگی را در زنانی که استروژن درمانی نمی کنند، کم می کند. مطالعه دیگری روی 188 زن نشان داد دریافت روزانه 40 گرم تخم کتان –دارای 400 میلی گرم لیگنان- علایم گرگرفتگی را تا نصف کاهش می دهد.

البته زنانی که پلاسبو –دارونما- هم مصرف کرده اند با کاهش علایم مواجه شدند و دقیقا مشخص نشد که این اثر از تخم کتان است یا خیر. تخم کتان را می توان به صورت آسیاب شده در غلات صبحانه، ماست یا در نوشیدنی ها ریخت.

امیدهایی هست که تخم کتان جایگزین یا مکمل خوبی برای درمان گرگرفتگی در یائسگی باشد، اما نتایج تحقیقات نشان می دهد اثر تخم کتان بیش از دارونماها نیست.

بهبود قند خون

پزشکان بر این باورند لیگنان و دیگر فیتواستروژن ها خطر بیماری های مزمن مثل دیابت Diabetes را کم می کنند، زیرا اثر ضد التهابی دارند. در مطالعه کوچکی که در سال 2013 انجام شد دانشمندان هر روز به مدت 12 هفته به 25 نفر مقدار 0 گرم، 13 گرم و 26 گرم تخم کتان دادند. شرکت کنندگان مردان چاق مبتلا به دیابت یا زنان دیابتی یائسه بودند. آنان که روزانه 13 گرم تخم کتان می خوردند گلوکز کمتری در خون داشتند و انسولین بیشتری ترشح می کردند و حساسیت به انسولین درآن ها بالا رفته بود.

مطالعه روی موش ها در سال 2016 نشان داده است مصرف تخم کتان باعث کاهش احتمال بروز دیابت نوع 1 و تاخیر در بروز دیابت نوع 2 می شود. این نتایج در انسان ها نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

در سال 2016 مطالعه دیگری روی 99 نفر مبتلا به پیش دیابت انجام گرفت و به مدت 12 هفته به آن ها روزانه مقدار 40، 20 و صفر گرم تخم کتان داده شد. در این تحقیق از دارو نما استفاده نشد و نتیجه نشان داد مصرف روزانه تخم کتان باعث کاهش فشار خون در مبتلایان به پیش دیابت می شود، اما سطح قند خون و مقاومت انسولینی در آن ها بهبود پیدا نکرد.

اثر تخم کتان روی علایم دیابت نامشخص باقی ماند.

یبوست

فیبر نامحلول تخم کتان در آب حل نمی شود و بر عکس فیبرهای محلول در آب برای حل شدن نیازی به آب ندارد، اما این گونه فیبرها هم برای راحت تر کردن حرکت مدفوع در روده نیاز به آب دارند. آنها آب را جذب می کنند و ضایعات را با خود همراه می کنند و حرکت مواد غذایی را در دستگاه گوارش آسان تر می کنند.

مرکز یکپارچه سازی سلامت امریکا می گوید شواهد کمی مبنی بر تاثیر تخم کتان بر کاهش یبوست وجود دارد. بر عکس، اگر تخم کتان با آب کم مصرف شود یبوست را بد تر می کند و می تواند منجر به انسداد روده شود.

تخم کتان زیاد یا روغن آن موجب اسهال می شود.

بیماری های دیگر

بیماری هایی که با مصرف تخم کتان می توان به بهبود آن ها کمک کرد، به شرح زیرند:

سرطان تخمدان

بیماری های قلبی عروقی

سندرم متابولیک

دیابت

آسم

التهاب

تخم کتان در طب باستانی گذشته برای درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل سلامت پوست هم استفاده می شد.

مطالعه کوچکی در سال 2010 نشان داد روغن تخم کتان به کاهش حساسیت پوست، زبری و تامین آب آن کمک می کند.

حفاظت در برابر اشعه خورشید

تحقیقات نشان داده اند لیگنان موجود در تخم کتان باعث حفاظت در برابر اشعه های مخرب می شود. دانشمندان به موش های مبتلا به مشکلات ریویِ ناشی از اشعه، رژیم لیگنانِ تخم کتان داده اند. این موش ها التهاب، جراحت و فیبروز کمتری داشتند و راحت تر بهبود پیدا کردند.

محققان می گویند لیگنانِ موجود در تخم کتان می تواند در آینده به عنوان دارویی برای مبتلایان به مشکلات ریویِ ناشی از ارتباط با اشعه یا اشعه درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

عوارض مصرف تخم کتان

مواد غذایی موجود در تخم کتان برای همه مفید نخواهد بود. استفاده بیش از حد از تخم کتان عوارض زیر را در بر خواهد داشت:

نفخ

درد شکم

تهوع

یبوست یا اسهال

مصرف تخم کتان در مبتلایان به انسداد روده موجب وخامت عارضه می شود.

تخم کتان نرسیده یا خام برای مصرف مناسب نیست و مواد سمی دارد. یادتان باشد همیشه تخم کتان را با مقدار زیادی آب مصرف کنید.

مصرف تخم کتان در بارداری توصیه نمی شود، زیرا فیتو استروژن هایی که در آن وجود دارد تاثیر منفی دارند و برای شیردهی هم مناسب نیستند.

فیتو استروژن های موجود در تخم کتان در کسانی که قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی مصرف می کنند ایجاد تداخل می کنند و در این افراد هم توصیه نمی شود.

محققان توصیه می کنند غذا هایی که حداکثر 12 درصد تخم کتان دارند برای مصرف بی خطر هستند.

 

تداخل دارویی

هنوز مشخص نیست تخم کتان در بیماری دیابت موثر است یا نه. هرکس که داروی دیابت مصرف می کند می بایست قبل از شروع مصرف تخم کتان با پزشک Doctor خود مشورت کند تا از تداخل دارویی اجتناب کند.

اسید های چرب امگا3 اگر با دارو های رقیق کننده خون مثل وارفارین مصرف شوند، خطر خونریزی را بالا می برند. اگر قرار است مکمل های امگا3 یا محصولات شامل تخم کتان را با داروی رقیق کننده خون مصرف کنید، حتما باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

به نقل از «مدیکال نیوز تودی»، در مورد تخم کتان هم مثل تمامی دارو های گیاهی نظارتی بر میزان مصرف وجود ندارد و مصرف زیاد آن می تواند خطر آفرین باشد. بنا بر این مصرف این دارو های گیاهی حتما باید با پزشک هماهنگ شود.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

تجاوز نظافتچی بیمارستان به یک زن بی هوش

سمیه 18 ساله از وحید 15 ساله آبستن شد / 8 روز در ویلا چه گذشت؟!

ازدواج موقت در قم هم دردسر ساز شد !

حمله وحشیانه به فوتسالیست زن در قم پس از پایان مسابقه ! +عکس

صیغه 100 هزار تومانی مینا ! + جزییات

برای اولین بار/ تصاویر واقعی دیده نشده از وضعیت وحشتناک اسرای ایرانی درعراق

بچه داخل شکم مائده از شوهرش نبود! / روز طلاق فاش شد!

عکس لحظه اعدام 6 تبهکار مشهدی در یک اتاق/ آنها قبل مرگ چه گفتند !؟

جزئیات حادثه هولناک مرگ داماد آملی درسقوط با ماشین شاسی بلند به دره+عکس

رسوایی با کفش پاشنه بلند برای عروس خانم در ماه عسل

اولین اسامی اختلاسگران کشور اعلام شد / 17 مجرم کلان اقتصادی را بشناسید

عکس اعدام 6 مرد در زندان مشهد

تجاوز به خانم منشی تنها در مطب دندانپزشکی شهرک غرب +عکس

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سرطان طب سلامت قلب Heart غذا دیابت Diabetes چاق پزشک Doctor تحقیق شباهت درمان سرطان درمانی دیابت بیماری قلبی و عروقی تخم کتان عکس ایران زن زندگی بیمارستان مرد فیلم مشهد شوم تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

به گزارش همشهری آنلاین آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

از جمله فواید آب زرشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، درمان سرماخوردگی، بهبود عملکرد گوارش، تقویت استخوان‌ها و غیره اشاره کرد.

حال به توضیح بیشتر خواص آن در هر حیطه می‌پردازم:

خواص زرشک برای کبد:
زرشک به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند، التهاب کبد را کاهش داده، از آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و سم‌زدایی کبد را تسریع می‌کند.

فواید آب زرشک ناشتا:
مصرف ناشتای آب زرشک با تحریک ترشح صفرا، باعث دفع سموم و مواد زائد از کبد شده و هضم و جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.

درمان مشکلات پوستی:
زرشک با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، برای درمان آکنه، التهابات، جوش و زخم‌های پوستی مفید است.

درمان اسهال:
پکتین و فیبر موجود در زرشک باعث جذب بهتر آب و متوقف کردن اسهال می‌شود.

کاهش قند خون:
زرشک حاوی ترکیباتی است که باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. اثر کاهش قند خون توسط بربرین در زمانی کشف شد که بربرین برای درمان اسهال در افراد دیابتی در چین استفاده شد. بربرین ممکن است کمی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه آزمایشی از ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو تا سه بار در روز تا سه ماه استفاده کرد؛ محققان کنترل قند خون توسط این ماده شیمیایی را به اندازه متفورمین که یک درمان خط اول برای دیابت نوع ۲ است، پیشنهاد کردند.

جلوگیری از سرطان:
خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی زرشک باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کند که این امر در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

کاهش کلسترول:
فیبر و پکتین موجود در زرشک با کاهش جذب چربی و کلسترول، از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند. شواهد اولیه وجود دارد که بربرین می تواند به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کند. مصرف ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو بار در روز به مدت سه ماه باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می شود. مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم بربرین همراه با داروهای کاهش دهنده کلسترول (مانند سیمواستاتین) در کاهش کلسترول موثرتر از استفاده از دارو به تنهایی بود.

کمک به لاغری:
زرشک با کاهش اشتها و جلوگیری از جذب و ذخیره‌سازی چربی، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

درمان کبد چرب:
آنتی‌اکسیدان‌های زرشک با کاهش التهاب کبدی، از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و در درمان کبد چرب مفید است.

درمان PCOS:
زرشک با تنظیم سطح هورمون‌های زنانه، به درمان علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کمک می‌کند.

درمان افسردگی:
ترکیبات زرشک اثرات ضدافسردگی داشته و مصرف آن می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

درمان عفونت‌ها:
زرشک به دلیل داشتن ویتامین C فراوان، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

خواص آب زرشک برای غلظت خون:
یکی از فواید آب زرشک کاهش غلظت خون است. مخصوصا زرشک پفکی باعث کاهش غلظت خون در بیماران قلبی و عروقی می‌ شود. و به طور کلی آب زرشک باعث رقیق شدن خون و کاهش فشار خون می شود البته اگر بدون نمک مصرف شود. چون استفاده با نمک باعث افزایش فشار خون خواهد شد

عوارض جانبی زرشک چیست؟

زرشک را در مقادیر زیاد بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید؛ به خصوص اگر از داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون)، داروهای فشار خون، داروهای دیابت یا دیورتیک ها استفاده می کنید.

عوارض جانبی رایج زرشک می تواند شامل موارد زیر باشد:

استفراغ
اسهال
عوارض جانبی شدید
عوارض جانبی شدید زرشک شامل موارد زیر است:
تحریک شدید کلیه و پوشاندن علائم UTI ۴ مانند ادرار خونی، درد هنگام ادرار، درد کمر یا معده و تب
تشنج
افت خطرناک فشار خون، ضربان قلب و تنفس
در صورت بروز این علائم پس از مصرف زرشک فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی نباید زرشک بخورند؟

هنگام استفاده از زرشک نکات احتیاطی زیر را در نظر داشته باشید:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زرشک یا مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت نیاز به توضیح، از داروساز یا پزشک خود بخواهید لیست کاملی از مواد تشکیل دهنده را ارائه دهد.

بارداری: افراد باردار نباید از زرشک استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی و سقط جنین شود.

تغذیه با شیر مادر: ایمنی زرشک در شیردهی ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال: مطالعاتی در مورد استفاده از زرشک در بزرگسالان بالای ۶۵ سال انجام شده است. قبل از استفاده از زرشک حتما با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: ایمنی زرشک در کودکان ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

سایر تغییرات: زرشک نباید جایگزین درمان های معمولی شود. به ویژه، آن را نباید به عنوان یک درمان خانگی برای UTI استفاده کرد. اگر باکتری های عامل عفونت ادراری به طور کامل ریشه کن نشوند، عفونت ممکن است به کلیه ها سرایت کند، حتی اگر علائمی مانند ادرار کردن دشوار یا دردناک ناپدید شوند.

زرشک را با چه داروهایی نخورم؟

تداخلات زیر با زرشک امکان پذیر است:

داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون) : زرشک ممکن است اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را تغییر دهد. در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد از مصرف زرشک خودداری کنید.
داروهای فشار خون: زرشک ممکن است اثرات داروهای فشار خون را افزایش دهد. در صورت مصرف زرشک از آنها اجتناب کنید.
دیورتیک ها (قرص های آب) : زرشک ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دو با پزشک خود صحبت کنید.
داروهای دیابت: زرشک ممکن است قند خون را کاهش دهد و اثرات این داروها را قوی‌تر کند. در صورت مصرف داروهای دیابت از خوردن زرشک پرهیز کنید.
سایر داروهای متابولیزه شده توسط کبد: از آنجایی که زرشک روی کبد اثر می گذارد، ممکن است نحوه عملکرد بسیاری از داروها را که توسط کبد متابولیزه می شوند در بدن شما تغییر دهد.

آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کنترل غلظت خون صبح روز است. این به دلیل این است که صبح، معمولاً فاصله زمانی طولانی‌تری بین وعده شبانه‌روزی و صبحانه وجود دارد و بدن نیاز به انرژی دارد. مصرف آب زرشک در صبح، می‌تواند به فعالیت متابولیسم و پاکسازی بدن از مواد مضر کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند. همچنین، مصرف آب زرشک بهتر است قبل از صرف وعده غذای اصلی یا حداقل ۳۰ دقیقه بعد از آن باشد. این اقدام می‌تواند به هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند.

در این رابطه: پایتخت زرشک جهان اینجاست دمنوش‌هایی که شکم و پهلو را آب می‌کنند | بهترین زمان خوردن دمنوش لاغری

کد خبر 849409 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها طب سنتی سرطان خبر مهم بیماری - دیابت بیماری - فشار خون

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر