Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@20:18:27 GMT

خواص دارویی تخم کتان چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۲۳۲۸

خواص دارویی تخم کتان چیست؟

تخم کتان دارای خواص بی‌شماری مانند بهبود سلامت مو و پوست، کاهش وزن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بذر کتان که به آن "تخم بزرک" هم گفته می‌شود سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، منگنز، ویتامین B۱، اسید چرب آلفا لینولنیک و امگا ۳ است. تقریباً ۶ هزار سال است که تخم کتان مصرف خوراکی داشته و افراد از خواص بی‌شماری آن بهره برده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه تخم کتان به صورت دانه، روغن، پودر، کپسول و آرد در دسترس است و به عنوان مکمل دارویی برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت و سرطان استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی بعضی از خواص دارویی تخم کتان می‌پردازیم:

بهبود سلامت مو و پوست

آلفا لینولنیک اسید (ALA) موجود در بذر کتان، با فراهم کردن چربی‌های ضروری در کنار ویتامین‌های گروه B، خشکی پوست و مو و پوسته پوسته شدن آن‌ها را کاهش می‌دهد. علاوه بر این مصرف تخم کتان علائم آکنه و اگزما را کاهش می‌دهد. بنابراین توصیه شده است که به منظور داشتن ناخن، مو و پوست سالم، روزانه دو قاشق غذاخوری تخم کتان یا یک قاشق غذاخوری روغن کتان مصرف کنید. همچنین بهبود سلامت، مراقبت از چشم و جلوگیری از خشکی چشم، از دیگر خواص تخم کتان است.

کاهش وزن

نتایج یک مطالعه که در مجله Nutrition منتشر شد، نشان داد یکی از خواص اصلی تخم کتان، جلوگیری از چاقی و کمک به کاهش وزن است. از آنجایی که بذر کتان سرشار از چربی‌های مفید و فیبر است، فرد پس از مصرف آن تا مدت زمان طولانی احساس سیری می‌کند و این اتفاق باعث می‌شود کالری کمتری را در طول روز دریافت کند. به منظور کاهش وزن می‌توانید روزانه دو قاشق غذاخوری پودر کتان را به سوپ، سالاد یا هر غذای دیگری اضافه و مصرف کنید.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فیبرهای محلول و نامحلول موجود در تخم کتان، برای باکتری‌های مفیدی که در روده بزرگ قرار دارند، بسیار سودمند است و ضایعات را از دستگاه گوارش می‌زداید. همچنین آلفا لینولنیک اسید تخم کتان به حفظ سلامت دیواره روده کمک بسیاری می‌کند. نتایج مطالعات بسیاری نشان داده است که مصرف تخم کتان برای کسانی که از بیماری کرون یا سایر بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند، بسیار مفید است. علاوه بر این بذر کتان می‌تواند التهاب روده را نیز کاهش دهد.

کاهش خطر ابتلاء به سرطان

مطالعات زیادی تأثیر تخم کتان را در مقابله با سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ و سرطان تخمدان بررسی کرده‌اند. نتایج مطالعه‌ای که در مجله Clinical Cancer Research منتشر شد، نشان داد مصرف تخم کتان می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان سینه را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. مطالعه دیگری که در مجله Nutrition چاپ شد، ثابت کرد لینگان‌های موجود در بذر کتان می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان مخاط رحم و سرطان تخمدان را کاهش دهد.

کد خبر 416212

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خواص درمانی گياهان دارويي بذر کتان سرطان آشنایی با خواص گیاهان دارویی کاهش وزن کاهش وزن موثر درمان سرطان بیماران سرطانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مو و پوست بذر کتان کاهش وزن تخم کتان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان،مسوول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی گفت: برداشت این گونه برای بررسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.
گل بشیرزاده افزود: با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای بررسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد، همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ایی مانند سیستو سریا (Cystoseria) برای بررسی خواص دارویی برداشت شد.
وی تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید دارو و محصولات مراقبتی پوست بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • افزودنی های بتن
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار